OM ANNE METTE EHLERS

Anne Mette Ehlers er kandidat i antropologi fra

Foto af Anne Mette Ehlers foran Diskobugten

Københavns Universitet og journalist med efteruddannelse i fotografi. Hun har jævnligt skrevet interviews og reportager til danske og internationale medier om Grønland. I dag er hun presserådgiver i Danske Regioner.

Hun har solointerviewet HKH Kronprins Frederik på Amalienborg om hans rolle som protektor for de arktiske vinterlege, Arctic Wintergames. Hun dækkede Grønlands til dato største sportslige og kulturelle begivenhed med reportager i Jyllands-Posten.

Hun har breaket nyheden om Grønlands første jordbærhøst, en historie som gik verden rundt og gav en ny vinkel i klimadebatten – som eksempel på, hvordan et land kan agere på forandringerne med nye tiltag.

Miljøhistorier

Andre historier handler fx om solenergi og andre miljøtiltag ved den kælvende gletsjer Eqi i Nordgrønland, om Grønlands tætteste hus i Sisimiut, som mindsker varmeregningen og CO2-udslippet, om bæredygtig turisme, bæredygtigt fiskeri og et portræt af en dansk hvalforsker, som var med til at befri virkelighedens Willy.

Grønland og Danmark i ord og billeder

Journalisten har portrætteret flere af Grønlands personligheder fra chefen for Arktisk Kommando til planchefen i verdens største kommune, Qaasuitsup – og landets bedste kok. I Danmark har hun tidligere stået bag en rejsende fotoudstilling sponsoreret af Danmarks Naturfredningsforening. I fokus var et bynært, delvist Natura 2000 naturområde, nemlig Amager Fælled i København.

“Ilulissat Isfjord er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af områdets enestående universelle værdi. Gletsjerfrontens tilbagetrækning er blevet klodens symbol på klimaforandringerne. VARM IS tager dig med til isfjorden, dens gletsjer og isbjergene i Diskobugten. Jeg håber, at udstillingens glimt af  den magiske is  på 69 grader nord vækker eftertanke. For hvad vil vi mennesker med vores natur og vores klode?.”

Anne Mette Ehlers foran flyver